Produktion af Urkraut

En lille landsby i Ditmarsken

UrKraut bliver produceret af virksomheden “Kohlosseum”, der ligger i den lille tyske landsby Wesselburen i Ditmarsken. Området har fra gammel tid været uafhængig men også i perioder under dansk kongedømme.

Den danske konge Hans prøvede i 1500 tallet at underlægge sig området ved slaget i Hemmingstedt. Omkring 10.000 soldater blev overvundet af en bondehær på kun 6000 mand ved snedig krigsstrategi. De bryder sig ikke om ”konger” i Ditmarsken!

Ditmarsken blev i starten af 1900-tallet kendt som et godt kåldyrkningsområde og er stadig det største ”kålkammer” i Europa. Den salte friske blæst fra Nordsøen den gode marsk-jord gør at risikoen for plantesygdomme reduceres, hvilket gør området velegnet til økologisk dyrkning.

Image module

Urkraut – et lille lukket økosystem

Vi har nøje udvalgt en tysk producent med mere end 30 års erfaring. Ved at forene gammelt håndværk med moderne teknik, er de pionerer inden for produktionen af gærede økologiske grøntsager som ikke er pasteuriseret. De har som beskrevet under fermentering udviklet en særlig produktionsteknik, der holder mælkesyrebakterierne levende. Først når grøntsager og salt er blandet sammen og fyldt i glassene, begynder fermenteringen. Hvert enkelt glas er på den måde et lille lukket økosystem. Det er kun muligt, fordi det patenterede låg lader gæringsgassen slippe ud, så gæringen kan fortsætte i glasset. Det giver en lang holdbarhed og bevarer vitaminer og bioaktive enzymer.

Image module