Urkrauts tre forskellige surkål

Den klassiske surkål

Fermenteret økologisk hvidkål.
Image module

Den grønne blanding

Fermenteret økologisk hvidkål, blomkål, gulerødder, porrer, majs, radiser og paprika.
Image module

Den nordiske kimchi

Fermenteret økologisk hvidkål, tomatpuré, gulerødder, ingefær, hvidløg, forårsløg, cayennepeber
Image module
Image module
Image module
Image module

Sådan åbnes låget

Det patenterede låg tillader overskydende kuldioxid at undslippe, men lukker samtidigt til når der ikke er overtryk. Låget på Urkraut åbnes ved at bøje lamellerne langs kanten lidt ud på ca. 4-5 cm med spidsen af en spisekniv og herefter trække låget lodre af med hånden. Låget fungerer næsten som en ølkapsel, er bare større. Luk glasset igen ved at klemme de bløde lameller langs kanten sammen om glasset – pas på ikke at bøje låg eller kanter for meget.

Holdbarhed og opbevaring

Uåbnet kan Urkraut holde sig mindst 15 måneder i køleskab. Efter åbning er holdbarheden mindst en til to uger. Husk altid at bruge en ren gaffel, når du tager surkål ud af glasset!

Men med et lille trick, har vi oplevet, at Urkraut kan holde sig i flere måneder after åbning. Sådan gør du:

  1. Fyld vand i en lille frysepose. Sug luften ud af posen med munden og bind en knude.
  2. Sørg for at der ikke sidder rester af surkål på indersiden af glasset.
  3. Posen skal dække hele overfladen og fylde den tomme del glasset ud. Og så sættes låget igen.
Image module